SAKIT-SAKIT SELEPAS PENGAMBILAN SUPLEMEN SHAKLEE - KENALI HEALING CRISIS

Assalamualaikum pembaca sekalian, 



Alhamdulillah sejak saya berkongsi kebaikan dan menjual produk Shaklee banyak respon positif yang saya terima.
“Sejak makan vitalea bacaan HB saya tak pernah turun”
“Sejak pengambilan alfalfa, masalah keputihan saya dah takde”

“Period saya teratur sejak ambil GLA, haid keluar dah tak ketul-ketul macam dulu”

“Saya pregnant setelah 5 tahun, hasil pengambilan Shaklee yang dicadangkan!”
“Mata saya dah kurang silau sejak amalkan carotomax”
“Suami mengalami masalah saraf tunjang selepas terlibat dalam kemalangan. Sejak seminggu ambil vivix ni suami dah boleh gerakkan tangan”
Tapi, tak kurang juga ada customer yang mesej kembali kerana mengalami symptom-simptom 'negative',
"Kenapa saya sakit-sakit badan selepas ambil ostematrix?"“Kenapa saya kerap keluar jerawat selepas ambil GLA?”
"Kenapa saya kerap buang air besar sejak makan Alfalfa?"
Bertenang… Sabar…



Tahukah anda bahawa sebenarnya negative symptom yang anda sedang alami adalah Healing Crisis atau Bahasa Melayunya Krisis Penyembuhan?

Apakah Healing Crisis?

Ia berlaku apabila kita mengambil vitamin dari sumber semulajadi yang bertindak mengeluarkan toksin dan merawat kerosakan pada sel dan sistem dalam badan kita. Proses ini membuatkan seseorang itu berasa 'tak sedap badan' dan mungkin demam atau mengalami sakit pinggang atau sakit kepala yang teruk.

Ini adalah tindakbalas biasa bila badan kita bertindak mengeluarkan toksin.


Kenapa ia tidak berlaku bila kita makan ubat (makan ubat biasanya terus sembuh), atau lain-lain vitamin sintetik?


Nah, analoginya seperti di bawah.. 

sumber google
Bayangkan kereta kita mengalami masalah calar atau kemek, dan kita perlu mengecat kembali tempat yang calar itu. Pengambilan ubat seumpama kita sapu cat terus ke atas tempat calar tu. Kereta kita tak nampak calar, tapi ia nampak tak rata sebab kita cuma 'tampal' cat ke atasnya.


Berbeza dengan pengambilan suplemen, ia umpama kita kikis keluar cat yang rosak tu, dan mengecatnya kembali. Semasa proses mengikis cat, kereta kita nampak buruk, bertompok-tompok. Lepas tu selepas dicat baru, kereta kita cantik kembali seperti sebelumnya.



Begitulah tubuh kita apabila bertindakbalas dengan vitamin semulajadi. Untuk 'mencantikkan' sel dan sistem tubuh kita, semua yang tak cantik kena keluar dulu... seperti kereta yang nampak buruk bertompok-tompok, badan kita akan mengalami healing crisis yang mana antara lain mungkin mengalami symptom-simpton seperti berikut:
Reference: Dr. Mary Ruth Swope; World Leading Nutritionist, Researcher & Author.
Jadi, HEALING CRISIS sebenarnya adalah satu petanda yang baik.. ia menunjukkan rawatan ataupun makanan tambahan yang diambil benar-benar berkesan..Umumnya, krisis penyembuhan hanya berlaku kepada orang yang sihat sepertimana daya tahan mereka masih cukup kuat untuk mendapat tindak balas dari perubahan biologikal semasa proses penyembuhan itu berlaku.



Ada sesetengah kita yang akan mengalami simptom-simptom ini seawal sehari dua selepas memulakan pemakanan supplement/vitamin.. ada juga yang mengalaminya selepas 2-3 bulan pengambilan supplement/vitamin.. bergantung..

Pendek kata, anda tak perlu risau sebenarnya jika anda alami salah satu daripada simptom healing crisis seperti di atas selepas mengambil apa-apa supplement daripada SHAKLEE.. kerana semua supplement & vitamin SHAKLEE adalah berasaskan bahan semulajadi & BUKAN DIHASILKAN UNTUK LEBIH MEMUDARATKAN ANDA… :)

Berikut adalah langkah yang boleh anda ambil untuk mengurangkan simptom healing crisis:

  • Minum air yang banyak -- air masak/air kosong
  • Cuba untuk berehat dan bertenang
  • Bersabar 
  • Berdoa agar dipermudahkan 
Insya-Allah, healing crisis tidak berpanjangan. Setelah semua toksin dikeluarkan dari sel-sel tubuh kita, ia akan mula 'memperbaiki'nya. Hasilnya tubuh kita akan terasa lebih sihat, bertenaga, ceria dan cantik! 



Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.

1. LIKE fanpage Vitamins4healthylife
2. PM saya di fb, Myzatul Akma Abdullah
3. Emel mythegreat87@yahoo.com
4. SMS/ Whatsapp saya di 019-3364122

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

9 comments:

  1. Saya dah seminggu lebih tak sedap perut lepas makan gla. Hari pertama sembelit. Hari kedua cirit birit..seterusnya perut tak selesa dan mulut teraa sangat kering.. Sehingga kini mulut masih kering.. Sy cubaminum air kosong sebanyaknya dan hrp sakit ini sementara :'(

    ReplyDelete
  2. saya setelah sebulan mengambil shaklee vitamin c, kulit mukamenggelupas hari2. muka tidak nampak seri. hurm

    ReplyDelete
  3. simple je analogi.. tapi... memang paham... tq sis

    ReplyDelete
  4. Sy bru mggunakan produk shaklee smgu..sy amik alfafa n lechitin...skang ni sy alami gtl2 pd kulit bdn..ruam la sng cte..n skang pning sgt2..xsakit kpla..cuma pning..mmg xley bgn lgsg..nk duduk xley ..diri apatah lg..mmg tumbang..hrp xbrpnjgn..sbb mmg xley pegi keja mcm ni

    ReplyDelete
  5. sya pnguna vivix shklee smnggu mngunakn badan jdi skit,cirit brit,pning2 tpi alhmdllh skrg lebih sht.tq shaklee

    ReplyDelete
  6. Sudah seminggu sy makan vit c shaklee.. Muka mngelupas dan gatal2.. Bila nk sembuh ni..

    ReplyDelete
  7. @anonymos

    sis.. sila pastikan sis minum air skurang2nye 3 liter sehari.. :)

    ReplyDelete
  8. Sy bersykur ketemu dgn vitamin shaklee ne sbb Bahan2 yg terdp dlm vitamin shaklee smua dr sumber semulajadi. ^_^

    ReplyDelete

Thanks for dropping here... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...