ESP Shaklee (Soy Protein Isolate Powder) - Untuk Tenaga Segera dan Berpanjangan





PERBEZAAN SHAKLEE:
Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. Kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr. Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

ESP ini diiktiraf di seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (non-genetically modified organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur - tua dan muda. Manakala kandungna Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.


Tahukah anda?
Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.


Manfaat Utama ESP:

1. Awet Muda - Asid amino penting dalam membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.


Apa itu Asid Amino?

Protin terdiri daripada lebih 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protin yang berbeza mengikut kepada keperluan protin dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid-amino tak perlu. Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid-amino perlu. ESP Shaklee menyediakan kesemua asid-amino perlu tersebut.

2. Baik untuk hormon - Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.

3. Baik untuk prostat - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.

4. Kulit yang cantik - Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepat penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

5. Pembekal tenaga - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun-baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.

6. Membaiki pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.

7. Membaiki memori - Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.


Kepentingan Protein

Protin adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka, setiap organ kita memerlukan protin. Kekurangan protin menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormonn dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.


Cadangan Pengambilan

2-3 kali sehari, 1 sudu besar, minum di antara breakfast dan lunch/ di antara lunch dan dinner/ sebelum tidur. Boleh campur dengan minuman seperti horlicks, susu, milo, dsb. Ambil sejuk atau suam sahaja.

SET DIET SHAKLEE

Konflik Berat Badan? Jangan Risau... Shaklee menawarkan suplemen yang boleh membantu anda untuk mengurang kan berat badan secara ideal. Tapi apa yang penting, anda haruslah berdisiplin dalam menjaga pemakanan, minum air 3L sehari (ini sememangnya keperluan asas setiap manusia, juga membantu untuk membakar lemak )dan untuk mendapat kesan yang cepat dan badan yang firm.

Set diet Shaklee menekan kan konsep “bakar, buang dan bina” 


3 Langkah untuk Menurunkan Berat Badan dengan Shaklee

Langkah Pertama : Detox

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

Apa yang sesuai untuk detox adalah Herb-lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak menggalakkan Herb-lax diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit kepada anak.


Langkah Kedua : Memecahkan lemak

Proses memecahkan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau omega. Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membran. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Walau apa juga supplemen yang anda makan untuk kurus anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda, jangan makan sesuka hati. Kena kurangkan lemak dan minyak , rajin bersenam dan banyakkan minum air. Sekurang-kurangnya 3L sehari.


Langkah ketiga : Membina otot dengan Protein

Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan)

Kenapa perlu mengambil protein? Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%… Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu.


Sekilas tentang Cinch Shake:
Cinch Shake adalah serbuk protein yg diperkaya dgn Leucine iaitu asid amino yg memberi signal kepada badan utk memelihara otot semasa pengurangan berat badan.




Set Asas sesuai bagi mereka yang mempunyai kekangan budget. Cuma suka saya ingatkan, jika anda mengambil set asas, anda haruslah berdisiplin ketat terutama dalam menjaga soal pemakanan. Banyakkan memakan makanan yang berasaskan protein.
Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.

1. LIKE fanpage dan PM saya di FB Vitamins 4 Healthy Life
2. Emel: mythegreat87@yahoo.com
3. SMS/ Whatsapp saya di 019 336 4122


Credit: MamaQaireen


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

SHAKLEE EU FOUR PACK:FAMILY SET/SET KELUARGA


 Set Eu-Four Pack (Family Set/Set Keluarga)
Euphoria Trial Pack (30 days)
Shaklee Full Pack (4-6 month)
30 tabs of Vita-Lea
30 tabs of B Complex
30 tabs of Vita-C
120 tabs of OsteMatrix
120 tabs of Vita-Lea
120 tabs of B Complex
180 tabs of Vita-C
120 tabs of OsteMatrix
Cadangan Pengambilan:
Morning – 1 tab of Vita-Lea, 1 tab of B Complex
      Afternoon – 1 tab of Vita-C
Night  -  4 tabs of OsteMatrix
·   Sesuai untuk semua golongan yang mementingkan kesihatan – lelaki, wanita, pelajar, wanita mengandung, menyusukan anak, warga emas.
·   Sangat tepat bagi mereka yang sibuk dan gaya pemakanan seharian yang tidak sihat dan tidak seimbang.
·   Ianya sesuai juga bagi mereka yang selalu stress, keletihan dan mudah mengantuk, bias-bisa kaki, sakit tumit, sejuk-sejuk badan dan sukar bangun tidur.
·   Sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan tumbesaran anak yang dikandung mahupun disusukan.

SHAKLEE SET J : PREGNANCY/KEHAMILAN


SET J - I (Pregnancy/Kehamilan – Trimester 1)

Shaklee Full Pack (4-6 month)

120 tabs of Vita-Lea
120 tabs of B Complex
180 tabs of Vita-C
120 tabs of OsteMatrix
Cadangan Pengambilan:

Morning
1 tab of Vita-Lea (Vita-Lea ialah multivitamin, tak perlu ambil obimin),
1 tab of B Complex (Tidak perlu ambil asid folik berasingan kerana B complex  ini telah lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik.)

      Afternoon
1 tab of Vita-C (Meningkatkan atau menguatkan antibody, sumber kolagen yang asli membantu mengurangkan stretch mark)

Night 
4 tabs of OsteMatrix (Memenuhi 1000mg kerpuan calsium harian. Setiap biji mengandungi 250mg calsium. Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg calsium sehari untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat khususnya untuk bayi. Sekiranya si ibu sudah mengambil susu penuh kalsium sehari, 2 biji Ostematrix sudah mencukupi)

·   Multivitamin dengan zat besi : demi memastikan sel mendapat semua vitamin penting dalam membentuk membentuk organ. Zat besi penting untuk pembinaan darah dan pembesaran janin.
·   B complex : penting untuk pembinaan sel darah, sarah dan beberapa organ penting termasuk tengkorak kepala.
·   Vitamin C : pembentukan kolagen dan membantu sistem antibodi.
·   Kalsium : pembinaan sel darah merah serta tulang bayi.


Shaklee Full Pack (4-6 month)

120 tabs of Vita-Lea
120 tabs of B Complex
180 tabs of Vita-C
120 tabs of OsteMatrix
90 tabs of Omega Guard
Cadangan Pengambilan:

Morning
1 tab of Vita-Lea (Vita-Lea ialah multivitamin, tak perlu ambil obimin),
1 tab of B Complex (Tidak perlu ambil asid folik berasingan kerana B complex  ini telah lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik.)

      Afternoon
1 tab of Vita-C (Meningkatkan atau menguatkan antibody, sumber kolagen yang asli membantu mengurangkan stretch mark),
1 tab of OmegaGuard (DHA dan EPA dari Omega penting untuk pembentukan otak dan mata bayi. Untuk si ibu, ianya membantu mengawal paras kolestrol si ibu. Pengambilan DHA lain tidak diperlukan sekiranya si ibu mengambil Omega contohnya, Neuro Gain)
Night 
4 tabs of OsteMatrix (Memenuhi 1000mg kerpuan calsium harian. Setiap biji mengandungi 250mg calsium. Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg calsium sehari untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat khususnya untuk bayi. Sekiranya si ibu sudah mengambil susu penuh kalsium sehari, 2 biji Ostematrix sudah mencukupi),
1 table spoon of ESP (ESP memberikan tenaga yang berterusan, mencantikkan kulit dan mengurangkan stretch mark)
·   Multivitamin dengan zat besi : demi memastikan sel mendapat semua vitamin penting dalam membentuk membentuk organ. Zat besi penting untuk pembinaan darah dan pembesaran janin.
·   B complex : penting untuk pembinaan sel darah, sarah dan beberapa organ penting termasuk tengkorak kepala.
·   Vitamin C : pembentukan kolagen dan membantu sistem antibodi.
·   Kalsium : pembinaan sel darah merah serta tulang bayi.
·   Protein : untuk bina sel. Sel terbina dari protien. Tanpa protien, pembinaan dan perkembangan sel boleh terbantut.
·   Omega : membantu pembentukan sel otak.

SHAKLEE SET H:NUTRIFERON (Immunity Booster)

SET H (Nutriferon Mini Set) – Immune Booster
Euphoria Trial Pack (Bila Perlu)
Shaklee Full Pack (Bila Perlu)
10 sachet of Nutriferon
30 sachet of Nutriferon
Cadangan Pengambilan:
Waktu Normal  – 1 sachet sekali seminggu
Waktu Sakit – 1 sachet sehari sehingga demam/selsema baik
·         Sesuai untuk mereka yang sering demam atau selsema yang berlarutan.
·         Sesuai diambil oleh ibu-ibu menyusu yang mempunyai bayi yang kerap demam/selsema.
·         Sesuai diambil oleh dewasa dan kanak-kanak 12 tahun ke atas.
·         Untuk mereka yang telah immune dengan pengambilan vitamin C (dah makan vitamin C tapi tiada perubahan).


Untuk membeli vitamin Shaklee, anda boleh merujuk kepada senarai harga runcit di ruangan Katalog Shaklee untuk Semenanjung, Sabah & Sarawak. 

Shaklee tidak mempunyai stokis, produk Shaklee hanya boleh didapati di cawangan Shaklee di seluruh Malaysia dan pengedar sah (individu) seperti SAYA sahaja.

Sekiranya anda berminat dengan produk Shaklee dan ingin mendapatkan harga istimewa, sila hubungi saya. 

Email: mythegreat87@yahoo.com
SMS/WhatsApp: 019 336 4122

Penghantaran ke seluruh Malaysia pada kadar rata RM10 untuk Semenanjung, dan RM20 untuk Sabah & Sarawak. Untuk pembelian di mana-mana cawangan Shaklee berdekatan anda sila gunakan ID 921432 untuk mendapatkan harga istimewa. 

Untuk pendaftaran menjadi ahli/pengedar di cawangan Shaklee, anda dipersilakan menamakan saya sebagai penaja : ID 921432 (Maizatul Akma Abdullah @ Mad Zaki), Tel No. : 019 336 4122. Jangan lupa untuk memaklumkan kepada saya setelah mendaftar untuk perkongsian selanjutnya.. =)

Kekurangan budget untuk membeli full pack? Saya juga turut menyediakan Trial Pack di mana ianya tidak boleh didapati di mana-mana cawangan Shaklee. Sebarang penolakan dari Shaklee (M) tidak menjadi tanggungjawab saya. Sila hubungi saya untuk mendapatkan Trial Pack (30 hari) dengan harga budget.

SHAKLEE SET G:ATHMA, SINUS, ALLERGY, ECZEMA, GEGATA

SET G (Athma, Sinus Allergy, Gegata, Eczema)

Shaklee Full Pack (4-6 month)

120 tabs of B Complex
180 tabs of Vita-C
330 tabs of Alfalfa
Cadangan Pengambilan:
Morning – 2 tabs of Alfalfa, 1 tab of Vita-C
      Afternoon – 1 tab of B Complex
Night  -  2 tabs of Alfalfa, 1 tab of Vita-C

·      Sesuai untuk mereka yang mengalami masalah resdung, eczema , alahan, asma dan lain-lain.

Untuk membeli vitamin Shaklee, anda boleh merujuk kepada senarai harga runcit di ruangan Katalog Shaklee untuk Semenanjung, Sabah & Sarawak. 

Shaklee tidak mempunyai stokis, produk Shaklee hanya boleh didapati di cawangan Shaklee di seluruh Malaysia dan pengedar sah (individu) seperti SAYA sahaja.


Sekiranya anda berminat dengan produk Shaklee dan ingin mendapatkan harga istimewa, sila hubungi saya.

Email: mythegreat87@yahoo.com
SMS/WhatsApp: 019 336 4122

Penghantaran ke seluruh Malaysia pada kadar rata RM10 untuk Semenanjung, dan RM20 untuk Sabah & Sarawak. Untuk pembelian di mana-mana cawangan Shaklee berdekatan anda sila gunakan ID 921432 untuk mendapatkan harga istimewa. 

Untuk pendaftaran menjadi ahli/pengedar di cawangan Shaklee, anda dipersilakan menamakan saya sebagai penaja : ID 921432 (Maizatul Akma Abdullah @ Mad Zaki), Tel No. : 019 336 4122. Jangan lupa untuk memaklumkan kepada saya setelah mendaftar untuk perkongsian selanjutnya.. =)


SHAKLEE SET F:FEMININE CARE/PENJAGAAN DALAMAN WANITA

SET F-I  (Feminine Set/Penjagaan dalaman wanita)

Shaklee Full Pack (4-6 month)

120 tabs of Vitamin E
330 tabs of Alfalfa
Cadangan Pengambilan:
Morning – 2 tabs of Alfalfa
      Afternoon – 1 tab of Alfalfa
Night  -  1 tab of Vitamin E

·         Sesuai untuk wanita yang mementingkan kesihatan dalaman dan luaran.
·         Vitamin E sebagai anti oksida, anti penuaan, menyokong dan mempercepatkan pemmbaik pulih otot.
·         Baik untuk jantung da nada menggelarkannya sebagai ‘sex vitamin’.
·         Alfafa pula baik untuk kesihatan dalaman wanita, berfungsi sebagai ‘kacip fatimah’ serta membantu melancarkan kitaran haid.


SET F-II (Feminine Set/Penjagaan dalaman wanita)
Shaklee Full Pack (4-6 month)

120 tabs of Vitamin E
330 tabs of Alfalfa
Cadangan Pengambilan:
Morning – 2 tabs of Alfalfa
      Afternoon – 1 tab of Alfalfa
Night  -  1 tab of Vitamin E
·         Sesuai untuk wanita yang mementingkan kesihatan dalaman dan luaran.
·         Vitamin E sebagai anti oksida, anti penuaan, menyokong dan mempercepatkan pemmbaik pulih otot.
·         Baik untuk jantung da nada menggelarkannya sebagai ‘sex vitamin’.
·         Alfafa pula baik untuk kesihatan dalaman wanita, berfungsi sebagai ‘kacip fatimah’ serta membantu melancarkan kitaran haid.





Untuk membeli vitamin Shaklee, anda boleh merujuk kepada senarai harga runcit di ruangan Katalog Shaklee untuk Semenanjung, Sabah & Sarawak. 

Shaklee tidak mempunyai stokis, produk Shaklee hanya boleh didapati di cawangan Shaklee di seluruh Malaysia dan pengedar sah (individu) seperti SAYA sahaja.


Sekiranya anda berminat dengan produk Shaklee dan ingin mendapatkan harga istimewa, sila hubungi saya.

Email: mythegreat87@yahoo.com
SMS/WhatsApp: 019 336 4122

Penghantaran ke seluruh Malaysia pada kadar rata RM10 untuk Semenanjung, dan RM20 untuk Sabah & Sarawak. Untuk pembelian di mana-mana cawangan Shaklee berdekatan anda sila gunakan ID 921432 untuk mendapatkan harga istimewa. 

Untuk pendaftaran menjadi ahli/pengedar di cawangan Shaklee, anda dipersilakan menamakan saya sebagai penaja : ID 921432 (Maizatul Akma Abdullah @ Mad Zaki), Tel No. : 019 336 4122. Jangan lupa untuk memaklumkan kepada saya setelah mendaftar untuk perkongsian selanjutnya.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...