Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli Shaklee?

Anda boleh mendaftar dengan membuat bayaran untuk registration fee, ataupun anda membuat pembelian atas 200 points (dalam RM680) untuk mendapat keahlian percuma.

Yuran keahlian Shaklee

Pendaftaran RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch Shaklee).
Sekiranya saya yang akan membuat pendaftaran untuk anda, tambahan RM10 dikenakan untuk pos member kit, RM20 untuk Sabah dan Sarawak

Maintain point dan keahlian

Sekiranya cuma nak makan sendiri, anda tidak perlu untuk mantain points tersebut. Tetapi jika anda ingin memulakan perniagaan, anda perlu mendapatkan beberapa points dan maintain points tertentu. Tetapi kalau hanya nak makan sendiri suplemen tersebut atau nak share dengan saudara-mara, tak perlu nak risau untuk maintain atau minimum purchase.

Adakah wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintainkan keahlian?

Tidak perlu.

Macam mana saya nak daftar sendiri di branch Shaklee?

Untuk pendaftaran, anda memerlukan seorang sponsor. Sila guna ID saya 921432 sekiranya anda berhasrat untuk bersama - sama dengan saya (satu hari nanti ke?) dalam bisnes Shaklee. Anda boleh terus ke mana - mana branch Shaklee di Malaysia.

Apa kelebihan yang saya boleh dapat dengan jadi ahli Shaklee?

Tentunya anda dapat membuat pembelian dengan harga ahli. Setiap pembelian pula akan diberi points yang akan ditukarkan kepada cash setiap bulan.

Sekiranya anda berminat untuk membuat bisnes Shaklee dan ingin mendapat bimbingan dari team kami, anda perlulah menjadi ahli shaklee di bawah saya (dengan menggunakan ID saya 852451 sebagai sponsor)

Hubungi :


Mai
Pengedar Sah Shaklee Di Rawang Selangor
No. HP : 019-3364122
E-mail : mythegreat87@yahoo.com

SHAKLEE PROMO OCTOBER | COLLAGEN POWDER


COLLAGEN POWDER KEMBALI LAGI!! :)

SUMBER UTAMA SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Sisik Ikan merah (Red Snapper Scales) - boleh menahan tekanan sehingga 20 paun , ia bertelur dan hidup dengan bebas di lautan dalam, menjadikan ia sumber kolagen yang sangat lasak
  • Sangat lasak dan elastik
  • Kepaduan sel yang amat tinggi
  • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
  • Jisim molekul yang rendah.

Apa Kehebatan Shaklee Collagen Powder ni?
  • Mengekalkan kelembapan kulit
  • Mengekalkan keanjalan kulit tegang,dan yang paling best boleh melantun bila dicubit.
  • Mengekalkan elasticity kulit
  • Sebagai pelincir bagi sendi
  • 100% tulen, semulajadi, selamat,tiada perangsang, tiada gula, tiadapengawet dan pewarna
  • Sangat mudah larut dalam air
Berapa lama nak nampak kesan Shaklee Collagen Powder ni?

Penggunaan selama 8 minggu secara direct akan menampakkan kesan yang sangat menyeluruh pada kesihatan dan keanjalan kulit anda.

Namun ianya bergantung kepada cepat atau lambat, ada yang nampak hanya baru seminggu mengamalkannya!
Anda akan tampil dengan lebih yakin, menawan dan awet muda.


Bertenaga ketika berpuasa dengan Mighthy Tripple Gem Shaklee!


Fuhhh pejam celik-pejam celik kurang sebulan je kita sudah menghampiri Ramadhan. Rasa macam baru semalam kita baru sudah berpuasa tahun lepas kan huhu. Masa sekarang sangat pantas meninggalkan kita. Bagi saya sendiri, bila dah ada anak ni kepantasan masa tu semakin terasa. Tak puas lagi kita habiskan masa harini kita dah kena melangkah hari esok pula… =)

Bagaimana dengan persiapan berpuasa anda? Yang ada ponteng puasa tahun lepas, dah berganti? Jangan lupa ganti pula ye.. nanti tak pasal-pasal berganda pulak jumlah ganti puasa bila ditambah dengan puasa yang bakal ditinggalkan tahun ini (bagi yang ‘Allah Bagi Cuti’). Tak cukup dengan itu kena pulak bayar fidyah sebab gagal menggantikan puasa tahun lepas sebelum tibanya Ramadhan tahun ini.. =)

Bagi anda yang rasa gusar untuk menyambut Ramadhan.. bimbang tak tahan lapar hingga ke petang.. bimbang lesu tak bermaya nak bekerja… bimbang gastrik sebab tak makan disiang hari.. bimbang susu badan merosot kerana berpuasa.. sukacita saya nak perkenalkan suplemen untuk jadi teman setia sahur dan berbuka anda…

Mighty Tripple Gem
..

1) ESP (KURANG RASA LAPAR)
  • membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian kita.
  • Mengatasi masalah GASTRIK
  • MILK BOOSTER! Mengurangkan masalah susu merundum
  • Kulit lebih anjal, tegang dan berseri
2) Performance Drink (KURANG RASA HAUS)
  • Mengekalkan kandungan air di dalam badan
  • Mengandungi imbangan elektrolit untuk MENCEGAH HIDRASI
  • Membekal 3 jenis karbohidrat untuk tenaga
3) Meal Shakes (KURANG RASA LETIH)
  • Multivitamin! Mengandungi 19 vitamin/galian, serat dan protien
  • Mengenyangkan dan memberi tenag
  • Elakkan sembelit
  • Menyebabkan kulit wajah tampak berseri-seri kesan daripada nutrisi lengkap. 
Untuk anda yang kekurangan budget boleh juga dapatkan kombinasi sama ada Performance Drink bersama ESP ataupun Performance Drink bersama Mealshake.

Saya sangat menggalakkan anda yang menyusu badan untuk mengambil set ini. Saya sendiri mengambilnya dengan niat saya dapat meneruskan penyusuan sepenuhnya anak saya yang kini berumur 6bulan… =)

Jadi tunggu apa lagi? Jom persiapkan diri kita untuk menyempurnakan Ibadah puasa. InsyaAllah dengan set Ramadhan ini Ibadah puasa kita akan dipermudahkan… =)


Untuk tempahan:
SMS/Whatsapp: 019 336 4122
PM FB: Vitamins4HealthyLife
Email: mythegreat87@yahoo.com

Promo Jun Shaklee - Mealshake!

hip hip hooray! PROMO JUN SHAKLEE SUDAH TIBA!



6 fakta tentang Mealshake:

1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

Antara kebaikan Mealshake ini ialah : 
  • rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
  • sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  • sesuai untuk seisi keluarga
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
  • Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
  • Meningkatkan selera makan anak
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
  • menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
  • amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti 
Berminat? 
sms/whatsapp: 019 336 4122
PM FB: Vitamins4HealthyLife
email: mythegreat87@yahoo.com
Website: http://vitamins4healthylife.blogspot.com

Suplemen Shaklee untuk Kanak-Kanak


Adakah anak-anak anda: 

# Kurang selera makan? 
# Selalu sakit, demam? Selesema? 
# Mempunyai masalah kulit? 
# Asma? 
# Kurang tumpuan dalam kelas? 
# Obesiti? 

Suplemen SHAKLEE adalah penyelesaiannya! =)


Chewable Vita C Plus 


Menguatkan Fungsi Imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C. 

- Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan 
- Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat 
- Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging 
- Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan 


Vitalea for Children


Menyediakan 19 vitamin dan mineral penting 
- Sumber kalsium untuk pembinaan tulang 
- Baik untuk kesihatan 
- Sumber harian tambahan bagi vitamin B 


Mealshake 


- Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak 
- Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting 
- Rendak lemak dan rendah glisemik 
- Sumber protein dan kalsium 
- Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur 
- sesuai bukan sahaja untuk kanak-kanak tetapi... Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan, Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang, Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil dan Warga tua 

# Setiap bancuhan Shaklee Meal Shake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat. Ia adalah pemakanan tambahan yang lengkap. 


Omega Guard 


- Minyak ikan yang paling tulen mengandungi 7 jenis asid Omega 3 temasuk EPA, DHA, ALA
- membantu tumbesaran & perkembangan otak
- meningkatkan daya ingatan dan pembelajaran
- meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru


ESP Soy Protein Isolate Powder


Membekalkan tenaga harian yg berpanjangan. Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolesterol dan menjaga kesihatan jantung. Membantu pembinaan sel-sel baru bagi menggantikan sel-sel yg telah rosak dan mati.


Nutriferon

Hanya boleh didapati eksklusif dari Shaklee sahaja. Bagi pengukuhan sistem imun. Dapat melindungi anak-anak daripada jangkitan kuman, bakteria dan virus yg berbahaya.

Info lanjut:
Sms/Whatsappp: 019 336 4122

PROMO MAY- VIVIX SHAKLEE









PROMO MAY SHAKLEE! Beli 6 percuma satu!
Produk paling GEMPAK dalam Shaklee... VIVIX!!

Nak suami ‘tahan lama’?
Nak suami/isteri kelihatan muda?
Nak kesihatan berpanjangan?

Jom beli vivix dan dapatkan pelbagai khasiat lain:
# Meningkatkan kolagen - Anti penuaan
# Merawat/menghalang kanser
# Mengurangkan risiko sakit jantung
# Menyokong kesihatan sendi
# Mengurangkan kolesterol
# Anti diabetes
# Mengurangkan penyakit Alzheimer/nyanyuk
# Meningkatkan sistem imun
# Menyokong kesihatan keseluruhan!!

Pembelian 6 kotak vivix anda dapat percuma 1 kotak!
Atau pembelian 2 kotak vivix dan anda dapat KEAHLIAN SHAKLEE PERCUMA seumur hidup.. suatu permulaan ke arah pendapatan 5 angka!!

Hadiahkan Vivix Shaklee hari ini kepada yang tersayang termasuk suami, isteri, ibu, ayah, mertua dan kepada diri sendiri!
 

Info lanjut:
PM FB: https://www.facebook.com/messages/vitamins4healthylife
Sms/Whatsappp: 019 336 4122
Email: mythegreat87@yahoo.com

PROMO MAC - OSTEMATRIX : BUKAN SEKADAR KALSIUM!



Ostematrix, salah satu suplemen yang wajib saya telan sblm tidur...:) Confirm tidur lena. Si kecil kejut nak minum susu pun takde masalah nak bangun buka mata. Bangun subuh segar bugar seperti battery henpon yg baru dicaj penuh! Paling penting, takde masalah sembelit atau kesusahan membuang air besar! ^_^

Kepada anda yang mempunyai masalah susah tidur (Insomnia), masalah senggugut, tak suka minum susu, sakit gigi, sakit tulang, kebas-kebas tangan dan badan, sembelit, bolehlah mencuba Ostematrix. Dijamin berkesan! 
Kelebihan Ostematrix :
* Menguatkan tulang.
* Memperbaiki kekejangan dan kebas
* Meringankan stress.
* Memperbaiki masalah stress
* Pengalkalian badan.
* Memperbaiki hyperaktif perut dan gastrik
* Magnesium

Kalsium : bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium : penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D : penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.


Promo sepanjang Mac. Beli 6 percuma 1... Beli untuk anda, suami/isteri, ibu, ayah, kakak, abang, adik... :)

Info Lanjut:
MAI
Whatsapp/SMS: 019 336 4122
Email: mythegreat87@yahoo.com

ESP Shaklee (Soy Protein Isolate Powder) - Untuk Tenaga Segera dan Berpanjangan





PERBEZAAN SHAKLEE:
Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. Kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr. Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

ESP ini diiktiraf di seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (non-genetically modified organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur - tua dan muda. Manakala kandungna Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.


Tahukah anda?
Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.


Manfaat Utama ESP:

1. Awet Muda - Asid amino penting dalam membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.


Apa itu Asid Amino?

Protin terdiri daripada lebih 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protin yang berbeza mengikut kepada keperluan protin dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid-amino tak perlu. Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid-amino perlu. ESP Shaklee menyediakan kesemua asid-amino perlu tersebut.

2. Baik untuk hormon - Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.

3. Baik untuk prostat - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.

4. Kulit yang cantik - Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepat penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

5. Pembekal tenaga - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun-baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.

6. Membaiki pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.

7. Membaiki memori - Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.


Kepentingan Protein

Protin adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka, setiap organ kita memerlukan protin. Kekurangan protin menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormonn dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.


Cadangan Pengambilan

2-3 kali sehari, 1 sudu besar, minum di antara breakfast dan lunch/ di antara lunch dan dinner/ sebelum tidur. Boleh campur dengan minuman seperti horlicks, susu, milo, dsb. Ambil sejuk atau suam sahaja.

SET DIET SHAKLEE

Konflik Berat Badan? Jangan Risau... Shaklee menawarkan suplemen yang boleh membantu anda untuk mengurang kan berat badan secara ideal. Tapi apa yang penting, anda haruslah berdisiplin dalam menjaga pemakanan, minum air 3L sehari (ini sememangnya keperluan asas setiap manusia, juga membantu untuk membakar lemak )dan untuk mendapat kesan yang cepat dan badan yang firm.

Set diet Shaklee menekan kan konsep “bakar, buang dan bina” 


3 Langkah untuk Menurunkan Berat Badan dengan Shaklee

Langkah Pertama : Detox

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

Apa yang sesuai untuk detox adalah Herb-lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak menggalakkan Herb-lax diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit kepada anak.


Langkah Kedua : Memecahkan lemak

Proses memecahkan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau omega. Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membran. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Walau apa juga supplemen yang anda makan untuk kurus anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda, jangan makan sesuka hati. Kena kurangkan lemak dan minyak , rajin bersenam dan banyakkan minum air. Sekurang-kurangnya 3L sehari.


Langkah ketiga : Membina otot dengan Protein

Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan)

Kenapa perlu mengambil protein? Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%… Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu.


Sekilas tentang Cinch Shake:
Cinch Shake adalah serbuk protein yg diperkaya dgn Leucine iaitu asid amino yg memberi signal kepada badan utk memelihara otot semasa pengurangan berat badan.




Set Asas sesuai bagi mereka yang mempunyai kekangan budget. Cuma suka saya ingatkan, jika anda mengambil set asas, anda haruslah berdisiplin ketat terutama dalam menjaga soal pemakanan. Banyakkan memakan makanan yang berasaskan protein.
Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.

1. LIKE fanpage dan PM saya di FB Vitamins 4 Healthy Life
2. Emel: mythegreat87@yahoo.com
3. SMS/ Whatsapp saya di 019 336 4122


Credit: MamaQaireen


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

SHAKLEE EU FOUR PACK:FAMILY SET/SET KELUARGA


 Set Eu-Four Pack (Family Set/Set Keluarga)
Euphoria Trial Pack (30 days)
Shaklee Full Pack (4-6 month)
30 tabs of Vita-Lea
30 tabs of B Complex
30 tabs of Vita-C
120 tabs of OsteMatrix
120 tabs of Vita-Lea
120 tabs of B Complex
180 tabs of Vita-C
120 tabs of OsteMatrix
Cadangan Pengambilan:
Morning – 1 tab of Vita-Lea, 1 tab of B Complex
      Afternoon – 1 tab of Vita-C
Night  -  4 tabs of OsteMatrix
·   Sesuai untuk semua golongan yang mementingkan kesihatan – lelaki, wanita, pelajar, wanita mengandung, menyusukan anak, warga emas.
·   Sangat tepat bagi mereka yang sibuk dan gaya pemakanan seharian yang tidak sihat dan tidak seimbang.
·   Ianya sesuai juga bagi mereka yang selalu stress, keletihan dan mudah mengantuk, bias-bisa kaki, sakit tumit, sejuk-sejuk badan dan sukar bangun tidur.
·   Sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan tumbesaran anak yang dikandung mahupun disusukan.

SHAKLEE SET J : PREGNANCY/KEHAMILAN


SET J - I (Pregnancy/Kehamilan – Trimester 1)

Shaklee Full Pack (4-6 month)

120 tabs of Vita-Lea
120 tabs of B Complex
180 tabs of Vita-C
120 tabs of OsteMatrix
Cadangan Pengambilan:

Morning
1 tab of Vita-Lea (Vita-Lea ialah multivitamin, tak perlu ambil obimin),
1 tab of B Complex (Tidak perlu ambil asid folik berasingan kerana B complex  ini telah lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik.)

      Afternoon
1 tab of Vita-C (Meningkatkan atau menguatkan antibody, sumber kolagen yang asli membantu mengurangkan stretch mark)

Night 
4 tabs of OsteMatrix (Memenuhi 1000mg kerpuan calsium harian. Setiap biji mengandungi 250mg calsium. Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg calsium sehari untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat khususnya untuk bayi. Sekiranya si ibu sudah mengambil susu penuh kalsium sehari, 2 biji Ostematrix sudah mencukupi)

·   Multivitamin dengan zat besi : demi memastikan sel mendapat semua vitamin penting dalam membentuk membentuk organ. Zat besi penting untuk pembinaan darah dan pembesaran janin.
·   B complex : penting untuk pembinaan sel darah, sarah dan beberapa organ penting termasuk tengkorak kepala.
·   Vitamin C : pembentukan kolagen dan membantu sistem antibodi.
·   Kalsium : pembinaan sel darah merah serta tulang bayi.


Shaklee Full Pack (4-6 month)

120 tabs of Vita-Lea
120 tabs of B Complex
180 tabs of Vita-C
120 tabs of OsteMatrix
90 tabs of Omega Guard
Cadangan Pengambilan:

Morning
1 tab of Vita-Lea (Vita-Lea ialah multivitamin, tak perlu ambil obimin),
1 tab of B Complex (Tidak perlu ambil asid folik berasingan kerana B complex  ini telah lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik.)

      Afternoon
1 tab of Vita-C (Meningkatkan atau menguatkan antibody, sumber kolagen yang asli membantu mengurangkan stretch mark),
1 tab of OmegaGuard (DHA dan EPA dari Omega penting untuk pembentukan otak dan mata bayi. Untuk si ibu, ianya membantu mengawal paras kolestrol si ibu. Pengambilan DHA lain tidak diperlukan sekiranya si ibu mengambil Omega contohnya, Neuro Gain)
Night 
4 tabs of OsteMatrix (Memenuhi 1000mg kerpuan calsium harian. Setiap biji mengandungi 250mg calsium. Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg calsium sehari untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat khususnya untuk bayi. Sekiranya si ibu sudah mengambil susu penuh kalsium sehari, 2 biji Ostematrix sudah mencukupi),
1 table spoon of ESP (ESP memberikan tenaga yang berterusan, mencantikkan kulit dan mengurangkan stretch mark)
·   Multivitamin dengan zat besi : demi memastikan sel mendapat semua vitamin penting dalam membentuk membentuk organ. Zat besi penting untuk pembinaan darah dan pembesaran janin.
·   B complex : penting untuk pembinaan sel darah, sarah dan beberapa organ penting termasuk tengkorak kepala.
·   Vitamin C : pembentukan kolagen dan membantu sistem antibodi.
·   Kalsium : pembinaan sel darah merah serta tulang bayi.
·   Protein : untuk bina sel. Sel terbina dari protien. Tanpa protien, pembinaan dan perkembangan sel boleh terbantut.
·   Omega : membantu pembentukan sel otak.

SHAKLEE SET H:NUTRIFERON (Immunity Booster)

SET H (Nutriferon Mini Set) – Immune Booster
Euphoria Trial Pack (Bila Perlu)
Shaklee Full Pack (Bila Perlu)
10 sachet of Nutriferon
30 sachet of Nutriferon
Cadangan Pengambilan:
Waktu Normal  – 1 sachet sekali seminggu
Waktu Sakit – 1 sachet sehari sehingga demam/selsema baik
·         Sesuai untuk mereka yang sering demam atau selsema yang berlarutan.
·         Sesuai diambil oleh ibu-ibu menyusu yang mempunyai bayi yang kerap demam/selsema.
·         Sesuai diambil oleh dewasa dan kanak-kanak 12 tahun ke atas.
·         Untuk mereka yang telah immune dengan pengambilan vitamin C (dah makan vitamin C tapi tiada perubahan).


Untuk membeli vitamin Shaklee, anda boleh merujuk kepada senarai harga runcit di ruangan Katalog Shaklee untuk Semenanjung, Sabah & Sarawak. 

Shaklee tidak mempunyai stokis, produk Shaklee hanya boleh didapati di cawangan Shaklee di seluruh Malaysia dan pengedar sah (individu) seperti SAYA sahaja.

Sekiranya anda berminat dengan produk Shaklee dan ingin mendapatkan harga istimewa, sila hubungi saya. 

Email: mythegreat87@yahoo.com
SMS/WhatsApp: 019 336 4122

Penghantaran ke seluruh Malaysia pada kadar rata RM10 untuk Semenanjung, dan RM20 untuk Sabah & Sarawak. Untuk pembelian di mana-mana cawangan Shaklee berdekatan anda sila gunakan ID 921432 untuk mendapatkan harga istimewa. 

Untuk pendaftaran menjadi ahli/pengedar di cawangan Shaklee, anda dipersilakan menamakan saya sebagai penaja : ID 921432 (Maizatul Akma Abdullah @ Mad Zaki), Tel No. : 019 336 4122. Jangan lupa untuk memaklumkan kepada saya setelah mendaftar untuk perkongsian selanjutnya.. =)

Kekurangan budget untuk membeli full pack? Saya juga turut menyediakan Trial Pack di mana ianya tidak boleh didapati di mana-mana cawangan Shaklee. Sebarang penolakan dari Shaklee (M) tidak menjadi tanggungjawab saya. Sila hubungi saya untuk mendapatkan Trial Pack (30 hari) dengan harga budget.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...